Túrógombóc (tejfölös eperrel)
Ha a búzadara, a tojás és a túró mennyiségét megtartjuk, könnyű, nem széteső gombócokat készíthetünk. Általában: bármekkora adagot főzünk, a búzadara aránya az összes túrómennyiséghez képest ne haladja meg a 15%-ot, és negyed kiló túrónként 1 tojást használjunk. Ez két főnek elég.
Ha tehetik, ne csak ezt, de az egész lemezt hallgassák meg. Megéri.
1.) A gombóc hozzávalóit alaposan keverjük össze, takarjuk le, és tegyük hűtőbe legalább fél órára, de annál jobb, minél tovább dagad a gríz. 2.) Az epret turmixoljuk össze a tejföllel és a porcukorral majd szűrjük le, ha akarjuk. Tegyük hűtőbe ezt is. Olvasszuk meg a vajat, oldjuk fel benne a kristálycukrot, keverjük hozzá a zsemlemorzsát és közepes lángon ...