Aszalt szilvával töltött sertéskaraj aszúmártással
Le volt árazva a csontozott karaj, ha jól emlékszem 1300-ra. Valahogy ki szerettem volna mozdulni a rántott hús és a hideg sült jelentette hús állandóságból és ez lett belőle. Alig igényel törődést és finom is.
1.) Vágjunk két ujjnyi vastagságú szeleteket. 2.) A szeleteket középen vágjuk be majdnem teljesen, nyissuk szét, kloffoljuk meg. 3.) Só, bors, reszelt parmezán, aszalt szilva (nem kell beáztatni). 4.) Szorosan tekerjük fel és szintén szorosan tekerjük alufóliába. Ezt ismételjük annyiszor, amennyi szeletünk van. 5.) Tegyük egymás mellé egy tepsibe, öntsünk alá egy-két deci zöldség vagy hús alaplevet és fél deci olíva olajat.
6.) 200 fokos sütőben (gáz sütőben nem tudom milyen lehetőségek vannak) háromnegyed órán ...