Minestrone sajtos raviolival
Azért szeretem az olasz ételeket, mert egyszerűek, kézenfekvők és gyorsan megvannak... Ez is olyan. Tényleg, tudtátok, hogy nemcsak nyálas olasz zene létezik? Teho Teardonak hívják az urat. Szerintem érdemes meghallgatni. Most lehetnék nagyon kézenfekvő én is, ha azt írnám, hogy itt az ősz, és a zöldséglevesnek ez a szezonja, és ezért főzzünk minestronét. Igazságtartalma lenne, de ugyanúgy tavasszal, télen és nyáron is. A zöldségek minden évszakban hozzáférhetők. Azt csak a gyerekek szeretik szerintem, ha a kész levesbe valami félkemény sajtot reszelve az egy nagy gumilabdává áll össze és nem lehet normálisan enni. Ezért találtam ki, hogy szeparáljuk el a sajtot, és 10 deka lisztből, egy tojásból, csipet sóból tésztát gyúrtam, amiből sajtos ravioli lett. Így tészta is lett bele, a sajt is kellemesen olvadós lett. Mindenki örül. Csak azért, hogy lássuk, milyen ez, Levi készített pár közeli képet is.A recept elég egyszerű. Tegyük a következőt: 1.) Vágjunk fel vékony pálcikákra (ún. zsülien) 10 dkg sárgarépát, (ez pont jó kis videó erre nézvést, de ez is érdekes megoldás lehet, bár még nem próbáltam), 20 dkg petrezselymet, 20 dkg zellergumót. 2.) Vágjunk karikára 3 szál zöldhagymát, negyedekbe 10 dkg csiperke gombát, apróra egy közepes fej vöröshagymát, és kockára 10 dkg bacont vagyfüstölt szalonnát. Kell még kb. 40 gr paradicsom püré és 2 cikk fokhagyma. 3.) A hagyományos eljárás szerint nagyjából 5 dkg gyufaszál hosszúságúra tördelt spaghetti is szükséges lesz. 4.) Olvasszuk ki a szalonnát, tegyük bele a vöröshagymát, pirítsuk üvegesre és tegyük rá a szétnyomott fokhagymát. 5.) Forgassuk össze a sűrített paradicsommal, pirítsuk együtt. 6.) Mehet rá a zeller (forgassuk össze, pirítsuk együtt 5 percig), a petrezselyem (forgassuk össze, pirítsuk együtt 5 percig) végül a sárgarépa (forgassuk össze, pirítsuk 5 percig). Most só, szárított bazsalikom és bors kell még bele. 5.) Öntsük fel 2 liter vízzel, Főzzük, amíg félig megpuhulnak a zöldségek. Ekkor mehet bele a spaghetti (ha mégis raviolival akarjuk, azt ráérünk a végén beledobni mert kb 2 perc kell, hogy megfőjön). Ha minden puha dobjuk bele a gombát és a zöldhagymát. 6.) Fedjük le, zárjuk el és 15 perc múlva tálalhatjuk. 7.) Kerülhet bele zöldbab, krumpli, kelkáposzta és egy ág zöld lestyán (ha épen szezonja van). Ha már csináltuk egy csomó képet, egyet csak beteszek még. Tessék.