2015. aug 05.

Lecsó

írta: Blue Lemon
Lecsó

lecso_1_1000.jpgHozzávalók: 1 kg zöldpaprika, 500 g paradicsom, 250 g vöröshagyma, 50 g füstölt szalonna.

Elkészítés: 1.) Vágjuk kockára a szalonnát és olvasszuk ki a zsírját, majd szedjük ki a pörcöt (ezt majd akkor együk, ha tálalunk). 2.) Vágjuk karikára a hagymát, és a zsíron pirítsuk meg. 3.) ha jónak ítéljük meg, tegyük hozzá a kockára vágott paradicsom.  4.) Fedjük le és 10 perc után borítsuk bele a zöldpaprikát. 5.) Sózzuk. 6.) Újabb 10 perc múlva kész abban az esetben, ha félkeményen szeretjük. Ha paradicsomos paprikapürét szeretnénk, akkor főzzük, ameddig csak akarjuk.     lecso_folyamat.jpglecso_konzerv.jpg

Szólj hozzá

magyar vöröshagyma paradicsom paprika lecsó tükörtojás tojásos lecsó rizses lecsó lecsó konzerv