Tejszínes gomba
A gomba hamarabb megvan, mint a tészta, így kezdjük azzal, hogy felteszünk egy fazék vizet főni. Ezzel párhuzamosan akár Török Ádámot is hallgathatjuk a Mini zenekarral.
Két személyre vegyünk hozzá 500 g csiperke gombát, 2 ek olíva olajat, 20 g vajat, sok petrezselyem zöldet, 2 dl tejszínt, sót, borsot és 160 g szélesmetéltet.
Pucoljuk meg a gombát (aki nem akarja ne tegye, csak mossa meg, én lehúzom a héját), jó nagy lángon pirítsuk meg, hogy ne adja ki a levét. Ha megpirult, tegyük rá vajat, sózzuk borsozzuk. Forgassuk össze. Tegyük rá az apróra vágott petrezselymet. Forgassuk össze. Öntsük fel tejszínnel. Forraljuk fel. Forgassuk össze. Ha szép sűrűvé vált, zárjuk el a gázt. Ha megfőtt a tészta, ízlésesen tálaljuk. Nem hiszem, hogy több szót kéne rá vesztegetni. Finom. Vastagfalú serpenyőt használjunk. Azzal lehet bravúroskodni összeforgatás idején. A viszontlátásra!
Szavak, amiket nem használunk (Frissítve. Javaslatokat küldhetnek): brutális, érkezik [alapanyag az ételbe], ízharmónia, ízvilág, kence [mint mártás], kombó, mártogatós, pörzs- [réteg, anyag], rottyan, pikáns, truváj.
Anya otthon főz, finom ebédet.
Egy adag (450 gr) tápértéke 774 kalória (fehérje 21,72; szénhidrát 71,48; zsír 44,81).