Blue Lemon

Gasztrokalandok Calabriában

2016. jún 30.

Borsos tokány

írta: Blue Lemon
Borsos tokány

Az 'ételek, amit sokan kevernek össze a brassóival' gyűjteményének úgynevezett zászlóshajója. Mert a tokány olyan, mint a brassói, csak teljesen más. Olyan, mint a pörkölt, de csak szőrmentén. A borsos pedig a százféle tokány alapja. Ha ez tudjuk, mindet tudjuk. Erdélyi: zsír helyett füstölt…

Tovább Szólj hozzá

burgonya magyar vöröshagyma víz fokhagyma sertés nudli gnocchi pulp fiction sűrített paradicsom őrölt bors sertés comb csirke alaplé petrezselyem zöld száraz fehérbor marha alaplé marha felsál

2016. jún 27.

Grízes tészta

írta: Blue Lemon
Grízes tészta

'Mi magyarok is tudunk tízperces tésztát az asztalra tenni' rovatunk mai vendége a grízes tészta (az olaszok talán úgy neveznék, ha tudnának a létezéséről, hogy tagliatelle con semolina). Mindent tud, mert sósan és édesen is tökéletes. Miért nem főzzük gyakrabban, amikor egy adag talán egy százasból…

Tovább Szólj hozzá

magyar édesség víz tészta lekvár búzadara porcukor étolaj gríz szélesmetélt

süti beállítások módosítása