Pizzás csiga
A méltán népszerű pizza és a pizzakenyér után a 'mit készíthetünk pizza tésztából' című sorozatunk harmadik része következik. A csiga hálás, abban az értelemben, hogy hamar elkészül, és a szénhidrátban gazdag ételekre jellemzően hamar el is fogy. Ha eddig nem hallottak Beegie Adairról és kollégáiról, akkor eljött az ideje:
Pizzás csiga
Hozzávalók (egy adag)
- pizzatészta (100 g lisztből, 60 ml langyos vízből, 1 mk sóból és 1 mk szárított élesztőből gyúrva)
- 100 g mozzarella vagy ementáli sajt
- 80 g vékonyra szeletelt sonka
- 2 ek paradicsom szósz
Ebédre elég is lesz, ez nagyjából 800 kalória.1.) Gyúrjuk össze a tésztát jó alaposan, amíg szép selymes, egyenletes nem lesz az állaga. 2.) Takarjuk le és kelesszük 2 órán keresztül.
3.) Nyújtsuk ki hozzávetőleges téglalap formára. 4.) Kenjük meg a paradicsommal.
5.) Szórjuk rá a reszelt sajtot, és tegyük rá a sonkát. 6.) A keskenyebb felétől kezdve tekerjük fel úgy, hogy először a két szélét ráhajtjuk.
7.) Vágjuk négy felé (kb 4 cm széles szeletekre): felezzük, és újra felezzük el. 8.) Tegyük tepsibe. 9.) A tetejére szórjunk még egy kis sajtot.
10.) Tegyük 180 fokos sütőbe és 20 perc alatt süssük meg.
Tálaljuk ízlésesen. A viszontlátásra!