Firenzei pacal
2018. január 04. írta: Hajdu Imre Sarospatak

Firenzei pacal

dsc_4166.jpgFebruárban a firenzei kirándulás okán írtam a trippa frittáról (ropogós pacal). Most a hagyományos, a városban száz helyen kapható trippa fiorentina (firenzei pacal) receptje következik, ami nagyjából hasonlóan készül, mint a ragú alla bolognese (bolognai ragu). 

 Trippa alla fiorentina

Hozzávalók (2 adag)
300 g megtisztított, csíkokra vágott és előfőzött pacal.
50 g vöröshagyma, 
50 g zeller,
50 g sárgarépa,
30 g vaj,
20 ml olíva olaj,
50 g reszelt parmezán,
200 ml (marha) alaplé duomo1.jpgMár vagy két hónapja leírtam a fentieket, de nem fejeztem be. Az írást ezen a felületen viszont igen. Viszontlátásra. Ha van kedvük ezt még hallgassák meg:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskockas.blog.hu/api/trackback/id/tr6212293003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DFK 2018.01.05. 11:52:24

A receptet azért még befejzhetted volna.

Puller István 2018.01.05. 14:02:03

Pacal helyett pucol. Van ilyen.