Pizzás csiga
2017. október 25. írta: Hajdu Imre Sarospatak

Pizzás csiga

002_1.jpgA méltán népszerű pizza és a pizzakenyér után a 'mit készíthetünk pizza tésztából' című sorozatunk harmadik része következik. A csiga hálás, abban az értelemben, hogy hamar elkészül, és a szénhidrátban gazdag ételekre jellemzően hamar el is fogy. Ha eddig nem hallottak Beegie Adairról és kollégáiról, akkor eljött az ideje: 

 Pizzás csiga

Hozzávalók (egy adag)
- pizzatészta (100 g lisztből, 60 ml langyos vízből, 1 mk sóból és 1 mk szárított élesztőből gyúrva)
- 100 g mozzarella vagy ementáli sajt
- 80 g vékonyra szeletelt sonka
- 2 ek paradicsom szósz
Ebédre elég is lesz, ez nagyjából 800 kalória.
006_1.jpg1.) Gyúrjuk össze a tésztát jó alaposan, amíg szép selymes, egyenletes nem lesz az állaga. 2.) Takarjuk le és kelesszük 2 órán keresztül. 
001.jpg3.) Nyújtsuk ki hozzávetőleges téglalap formára. 4.) Kenjük meg a paradicsommal.
csiga_nyujtas.jpg
5.) Szórjuk rá a reszelt sajtot, és tegyük rá a sonkát. 6.) A keskenyebb felétől kezdve tekerjük fel úgy, hogy először a két szélét ráhajtjuk.
csiga_tekeres.jpgcsiga_tekerve_1.jpg7.) Vágjuk négy felé (kb 4 cm széles szeletekre): felezzük, és újra felezzük el. 8.) Tegyük tepsibe. 9.) A tetejére szórjunk még egy kis sajtot.    
csiga_vagva.jpg10.) Tegyük 180 fokos sütőbe és 20 perc alatt süssük meg.
001_2.jpg
Tálaljuk ízlésesen. A viszontlátásra!
003_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskockas.blog.hu/api/trackback/id/tr1213038048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.