Kisir - török búzadara (bulgur) saláta
2016. december 10. írta: Hajdu Imre Sarospatak

Kisir - török búzadara (bulgur) saláta

dsc_1646.jpgNem saláta ez, hanem inkább köret, ami sült húsok mellé lehet jó. Főzni nem, forrázni kell. Ugyanúgy, mint a köftének, sokféle változata jár közkézen.

Hozzávalók (2 adag): 100 g bulgur, 200 ml víz, 2 zöldhagyma, egy csokor petrezselyem zöld, fél citrom leve, 2 ek paradicsom püré, 2 ek olíva olaj, só, bors.dsc_1429.jpgElkészítés: 1.) Forraljuk fel a  vizet. 2.) Forrázzuk le a bulgurt, fedjük le és ~20 percig pihentessük. A gabona ennyi idő alatt felszívja a vizet. 3.) Ha ez megvan, vágjuk fel a hagymát és a petrezselyem zöldet. 4.) Az összes alapanyagot keverjük össze. 5.) Tálaljuk ízlésesen. A viszontlátásra!  kisir.JPGdsc_1675.jpg

Fotó: Gombos Levente

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskockas.blog.hu/api/trackback/id/tr6112024515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.