Februárban a firenzei kirándulás okán írtam a trippa frittáról (ropogós pacal). Most a hagyományos, a városban száz helyen kapható trippa fiorentina (firenzei pacal) ...
Pizzás csiga
A méltán népszerű pizza és a pizzakenyér után a 'mit készíthetünk pizza tésztából' című sorozatunk harmadik része következik. A csiga hálás, abban az ...
Fonott pizzakenyér
A végtelenül egyszerű pizzatészta kenyérnek is jó. Általában eredeti rendeltetésének megfelelően használjuk, de ha mégsem, akkor ez jó választás lehet. " Nem ...
Hortobágyi palacsinta
Ahogy a bakonyiról mindenki tudja, hogy valami gombás étel, úgy elég annyit mondani, hogy hortobágyi, és az emberek többségének a kilenclyukú híd után közvetlenül ...
Kelkáposzta főzelék
A 'nem lehet mindig rántott húst enni' rovatunk mai darabját félévente egyszer nyugodtan elkészíthetjük, mert viszonylag rossz menzai emlékeink dacára finom tud lenni. ...
Rakott kelkáposzta
Ha a rakott kelkáposzta olasz (francia, spanyol, brit, stb.) lenne, mozdulni sem tudnánk a világot elborító változataitól a gasztrosznobok- és szakírók eltartott ...
Firenze - I. rész (útikönyvek, közlekedés, Santa Maria Novella, Santa Trinitá, ropogós pacal)
Ha anyagi lehetőségük engedi, Firenze lenyűgöző hétvégi úticél lehet, arra viszont készüljenek, hogy egy-két nap kevés lesz. Gondoljanak csak bele, a történelmi ...
Tatárbeefsteak (petrezselyem pürével)
Nincs ennél egyszerűbben elkészíthető étel, és szerintem azoknak is érdemes egy próbát tenni, akik semmi pénzért nem ennének nyers marhahúst. Nem baj, ha felveszik ...
Töltött csirkemell (kijevi, felvidéki, camembertes, bármilyen)
Azzal aligha vitatkozhatunk, hogy Magyarországon a bármivel töltött csirkemell az egyik leginkább népszerű rántott hús. Karrierje emlékeim szerint az 1990-es évek ...
Csabai kolbász
A különféle helyi élelmiszerek eredetét és elkészítési módját sokszor legendák veszik körül. A békési kolbászok és szalámik is ilyenek, általában titkosak. ...
Török húsgombóc - köfte
A köfte olyan a törököknek, mint a pörkölt nekünk. Nem azért, mert hasonlítanának egymásra, de nincs olyan étterem, ahol ne lenne étlapon és nincs olyan család, ...
Sült oldalas
Pár éve annak, hogy a fokozás új dimenzióiba léptünk. Elfogytak jelei és vele tűntek a minőségjelzők is. Sokszor eszembe jut, de ami miatt megjegyzem, az a ma reggel ...
Vadas
Korábban a zsemlegombóccal kapcsolatban volt szó arról, hogy akár ősi magyar ételnek is tekinthetjük és ugyanez elmondható a vadasról is ( amit - gondolom, nem sokan ...
Zsemlegombóc
Kedvenc köreteinkről szóló sorozatunk korábbi részeiben a nudli és a burgonyagombóc ,a petrezselymes krumpli és a sült töltelék elkészítéséről írtunk, most ...
Alap sülthúsok: flekken és cigánypecsenye
A hirtelen sült húsok családjának tagjait nem a sütési mód, hanem az ízesítés különbözteti meg egymástól. A korábban tárgyalt lacipecsenye ízét a só és bors ...