2017. feb 02.

Tatárbeefsteak (petrezselyem pürével)

írta: Blue Lemon
Tatárbeefsteak (petrezselyem pürével)

dsc_1615.jpgNincs ennél egyszerűbben elkészíthető étel, és szerintem azoknak is érdemes egy próbát tenni, akik semmi pénzért nem ennének nyers marhahúst. Nem baj, ha felveszik a receptjeik közé, hátha egyszer jó lesz valamire. A petrezselyem gyökér pedig nem csak csak húslevesbe való. 

Tatárbeefsteak

Hozzávalók (2 adag): 200 g bélszín [ha lehet, akkor a jobb oldali ún. fejrészből], 1 tojássárga, 10 g sonkahagyma, kevés metélőhagyma vagy zöldhagyma zöldje, 8 szem kapribogyó, 10 g mustár (sima is jó, de dijonival karakteresebb lesz), 1 kis csemege uborka, 1 tk worchester szósz, 1 tk fűszerpaprika, fekete bors, só.

dsc_1376.jpg
Elkészítés: 1.) Éles késsel ízlés szerinti méretűre aprítsuk fel a húst. [Megtehetjük húsdarálóval is, de ha így teszünk, ne a hentesnél daráltassuk le, hanem vegyük elő a húsdarálót és azon forgassuk át. Az állag (vö. textúra) fetisisztáknak az utóbbi eljárás nem javasolt. Vagy de.].apritas.jpg
2.) Aprítsuk fel a hagymát, az uborkát és a kapribogyót. 3.) Mindent tegyünk egy keverőtálba, lazán forgassuk össze (ne gyúrjuk) és ameddig a petrezselyem püré elkészül, tegyük hűtőbe.
keveres.JPG
  
Petrezselyem püré
Hozzávalók (2 adag): 100 g petrezselyem, 10 g vaj, 150 ml tej, őrölt fehér bors, só.
dsc_1485.jpg
Elkészítés: 1.) Pucoljuk meg a zöldséget. 2.) Vágjuk kockára. 3.) Főzzük meg a tejben. 4.) Szedjük ki egy botmixerező edénybe és öntsük fel annyi tejjel, hogy éppen ellepje. 5.) Pürésítsük. 6.) Ha szükséges, és az ízlésünk úgy kívánja tegyünk még hozzá tejet. 7.) Ízesítsük és keverjük össze a sóval, borssal és vajjal. [Bármilyen sülthez erősen ajánlott.]petrezselyem_pure.JPG
Tálaljunk ízlésesen! A viszontlátásra!
talalas1_1.JPG
talalas2.JPG
talalas4.JPG
dsc_1680.jpg 

Fotó: Gombos Levente

Szólj hozzá

tojás marha köret vesepecsenye bélszín vaj kapribogyó metélőhagyma fehér bors fűszerpaprika fekete bors csemege uborka paprikakrém dijoni mustár worchester szósz sonkahagyma petrezselyem gyökér